fbpx

Van fitnessinstructeur naar manager van twee MyLife clubs!

Clubmanager van twee prachtige MyLife clubs en bokstrainer als hobby. Mijn naam is Rob Schipper en ik ben clubmanager bij Mylife Rotterdam Terbregge en MyLife Hendrik-Ido-Ambacht.

Binnen MyLife heb ik een prachtige route mogen bewandelen in mijn persoonlijke ontwikkeling naar clubmanagement. Het begon allemaal toen ik in 2018 begon als fitnessinstructeur (MyCoach) bij MyLife Berkel en Rodenrijs. Als snel interesseerde ik me op het gebied van retentie, en vooral op ons unieke MyCoach traject. De directie was hier ook enorm enthousiast over en vroeg mij dit verder uit te rollen binnen MyLife Nederland.

Hiervoor kreeg ik een functie aangeboden als Product/Master trainer van MyLife Nederland. Wekelijks bezocht ik een aantal clubs om training te geven zowel in groepsverband als op individueel niveau. De dynamische omgeving en diversiteit in een club spraken me onwijs aan. Af en toe kwam de gedachte bij me op: wat als ik dit nou eens zelf doe in een eigen MyLife Club? Deze gedachte had ik uitgesproken en enkele maanden later kreeg ik de kans om in te stappen op een intern clubmanagement ontwikkelingstraject.

Waar een wil is, is een weg. Of op zijn Rotterdams gezegd:  Niet lullen, maar poetsen!

In juli 2019 begon ik in de functie als ondersteunend Clubmanager bij MyLife Rotterdam aan de Maas. Aan mij de opdracht om Bert Jan (clubmanager Rotterdam aan de Maas) te ondersteunen in het overname proces en er een echte MyLife club van te maken. Hier heb ik razendsnel managementtaken onder de knie gekregen. Ik wist al snel het vertrouwen te winnen en kreeg de kans om clubmanager te worden bij MyLife Breda. Hier kreeg ik de vrijheid om ervaring op te doen in een club waar in de basis alle processen al goed stonden.

Eind 2019 kreeg ik de kans om Clubmanager te worden van MyLife Rotterdam Terbregge. De club waar eigenlijk al een hele lange tijd mijn hart lag. Hier begon ik ooit als stagiaire, toen het nog geen MyLife club was. In MyLife Rotterdam Terbregge kon ik mijn ei kwijt. Ik heb de club met beide handen aangenomen en mijn ziel en zaligheid erin gestopt. Van muren verven in de coronatijd tot aan lessen geven. Vooral het zelfsturend maken van het team was één van mijn belangrijkste pijlers. Ik ben een clubmanager dit ‘gevoel’ erg belangrijk vindt. Door dit goed toe te passen in de club en bij mijn personeel spraken we binnen de MyLife keten ook wel is van de 5 sterren club Terbregge. Uiteraard als grapje, want alle clubs hebben hun eigen kwaliteiten, maar voor mij voelde het wel zo. Elk detail moest perfect zijn.

Uiteindelijk smaakte dit naar meer. Ook binnen de organisatie werd mijn inzet gezien en beloond met een tweede locatie MyLife Hendrik Ido Ambacht. Ook zeker dankzij mijn ondersteunend-management team draaien wij nu met elkaar twee clubs. Ik zeg bewust dat wij dit draaien. Los van dat er een aantal medewerkers nu vanuit Terbregge op de club in Hendrik Ido Ambacht werken, sparren we vaak met teamleden van beide locaties. Het is echt een project van ons allen. En wat ben ik daar trots op!

Naast twee clubs ook nog bokstrainer! Hoe dan?

Als hobby ben ik bokstrainer/ coach bij RBV van ‘t Hof in Rotterdam. Het lijken misschien twee compleet andere werelden , maar eigenlijk is het werk inhoudelijk precies hetzelfde. Het begint allemaal bij de basis en in mijn ogen is dat het ontwikkelen van individuen. Bij het ontwikkelen van individuen is het belangrijk om ervaring op te doen in de praktijk. Succes beleving en het verbeteren van basisprocessen zorgt voor positieve persoonlijke resultaten. Beide werelden zijn voor mij goed te combineren. Sterker nog MyLife ondersteund mij hier volledig in. Dit jaar heb ik de mogelijkheid gekregen om als coach namens TeamNL naar onder andere naar het EK boksen te gaan in Bulgarije. En als kers op de taart krijg ik de mogelijkheid om in november 2022 naar WK boksen te kunnen gaan in Spanje!

Kortom ik zit heerlijk om mijn plek binnen MyLife en ik kijk uit naar eerste jubileum in 2023!