Nieuw: Raw pistachio slice
Ingrediënten voor de bodem:
1 kopje ongezouten gepelde pistache nootjes
2 medjool dadels zonder pit
1 eetlepel maple siroop
1 eetlepel kokos olie
Ingrediënten voor de vulling:
2 kopjes gewelde pistache nootjes (pre-soaked) of 1 kopje pistache en 1 kopje cashewnoten (pre-soaked)
3 eetlepels maple siroop
2 eetlepels kokos olie
2 eetlepels amandelmelk
1 eetlepel vanille extract of het merg van een vanille stokje
1/8 theelepel zout
1/4 kopje extra pistache nootjes
Eventuele toppings:
Gehakte pistache nootjes
Cacao nibs
Eetbare bloemen
Chia zaadjes
Bereiding:
Mix alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een food processor tot je een kleverige kruimelige mix hebt. Leg een vel bakpapier op de bodem van je vorm. Doe de bodem mix in een kleine taartvorm( “5) of een klein schaaltje of cake vorm. Druk de bodem gelijkmatig plat in de vorm. Zet weg in de vriezer en begin aan de vulling.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Mix alles goed door elkaar, behalve de extra 1/4 pistache nootjes, in een power blender tot de vulling zacht en romig is van structuur. Haal de bodem uit de vriezer en giet je vulling bovenop de bodem.
Besprenkel met de toppings naar keuze en zet het weg in de vriezer. Laat 15 a 20 min staan en snij er dan plakjes/stukjes vanaf. Bewaar de rest in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere snack of dessert bij de hand! Wel eerst 15 min laten ontdooien van tevoren.