fbpx

Blijf fit tijdens je vakantie met 7 tips!

Vakantie draait om ontspanning. Even loskomen uit het dagelijkse ritme, de automatische piloot offline en geen gehaast. Én toch kan je tijdens de vakantie fit blijven, terwijl je een stapje terug neemt. Het is belangrijk om vooral even stil te staan bij waarom je jouw fitness-doelstellingen wilt doorzetten op vakantie. Waarom ben je destijds begonnen? Waarom is dit zo belangrijk voor je? Vaak dan besef je al dat niet alle remmen los hoeven.

(tekst gaat onder de afbeelding verder)

Een stapje terug betekent niet dat je elke dag moet sporten. Met deze 7 tips kun je genieten van een heerlijke vakantie, terwijl je fit blijft.

  1. Kies voor bewuste snacks. Bij een cocktail, biertje of glas wijn komt vaak ook een ongezonde snack kijken. Kies ervoor om een schaaltje fruit of popcorn op tafel te zetten. Het hoeft niet dubbelop. Dit beperkt de calorie-inname.
  2. Ga op avontuur! Ontdek nieuwe sporten, zoals surfen of tennissen. Ben je niet zo avontuurlijk? Kies dan voor de trap i.p.v. de lift of wandel een stuk langs het strand. Blijf in beweging.
  3. Op vakantie is het diner vaak uitgebreider dan thuis. Hou de porties onder controle en maak bewuste keuzes. Beperk bijvoorbeeld de bijgerechten en wees eerlijk tegen jezelf. Heb je echt nog trek in een dessert? Of vind je dit gezellig omdat de rest dit ook neemt?
  4. Zee of zwembad in de buurt? Ga lekker zwemmen! Met een halfuurtje zwemmen verbrand je al ruim 200 calorieën.
  5. Jetlag? Gebruik het tijdsverschil om vroeg aan een buitenactiviteit te doen zoals een wandeling of hardlopen. Als de zon nog niet of nét is opgekomen is het ook nog niet te warm.
  6. Drink voldoende water, nog net iets meer als thuis (2-2,5 liter per dag). Je kunt verse munt, limoen of citroen toevoegen om er een lekker zomers smaakje aan te geven.
  7. Een appartement of hotelkamer is altijd groot genoeg voor een aantal buikspieroefeningen, vraag jouw MyCoach een aantal oefeningen voor je in de app te zetten.

P.S. Hulp nodig bij een frisse start? Benieuwd waar je nu staat? Vraag gerust een proefles aan of kom gezellig binnen. We helpen je graag op weg!