fbpx

Get ready for summer met deze tips!

De zonnestralen zijn gelukkig in zicht! Maar hoe word je nu eigenlijk zomerfit? Waar vind je de motivatie? Waar moet je beginnen? Want zeg nou ’s eerlijk: het liefst lopen we er allemaal topfit bij, zonder daarvoor te hoeven zweten.

Het is goed om er mooi bij te lopen, maar houd in gedachten dat fit zijn meer is dan gewicht alleen.
Fit zijn gaat over gezond willen zijn. Over je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Je wilt energiek de zomer in gaan en met zelfvertrouwen je favoriete zwemoutfit aan kunnen trekken. Je leefstijl hier op aanpassen is belangrijk.

Wij geven je graag onze tips, waarmee jij hopelijk een dosis energie krijgt om te starten. Als je nu start, is er genoeg tijd om dat zomerlichaam te creëren!

(tekst gaat onder de afbeelding verder)

Met deze tips stoom jij je klaar voor de zomer.

  1. Start met sporten! Er is niets gevaarlijker dan thuis komen na je werk en op de bank ploffen. Want wie heeft dan nog zin om op te staan? Help jezelf hierbij! Leg de avond van te voren je sportkleding al klaar en ga na het avondeten direct door. Wanneer je na het sporten thuiskomt, zit de bank nog veel lekkerder.
  2. Kies wat bij je past. De een wil een strak schema waarvan niet afgeweken moet worden, de ander wil een flexibel trainingsschema. Wil jij continue variëren in je sportprogramma of hou je het liever bij één programma? Onthoud: er is niet één methode om fit te worden. Kies wat bij jou past, zo haal je het snelst resultaat.
  3. Together is better. Zoek een sportmaatje wie jou motiveert en andersom. Samen sporten is niet alleen gezelliger, maar helpt je ook echt van de bank af te komen. Je maakt immers samen een afspraak! Bij MyLife wordt je daar ook nog is voor beloond. Lees er meer over in het friends & family programma.
  4. Combineer in je sportprogramma. Een combinatie van kracht en cardio geeft vaak de beste resultaten. Onze coaches helpen je graag met een programma dat bij jouw doelstelling past.
  5. Je hoeft niet gelijk 5 keer per week te komen. Laat je adviseren door een MyCoach op het gebied van sportfrequentie. Om te beginnen is twee á drie keer per week echt voldoende, jouw lichaam moet wennen aan de nieuwe belasting. Vaak zien we de leden die volle bak gaan, na een paar maanden niet meer terug. Liever één keer per week en dat een jaar lang, dan twee maanden vijf keer per week.
  6. Hou jezelf gemotiveerd. Stel naast een uiteindelijk doel ook kleine doelen in de tussentijd. Wanneer je hoofddoel bijvoorbeeld is om 10 kg af te vallen bedenk dan dat 2,5 kg verliezen ook al een hele prestatie is. Zo blijf je gemotiveerd en mag je jezelf tussendoor best belonen. Maar let op! Meet jouw progressie niet te snel en te vaak, het lichaam heeft even tijd nodig om te wennen aan jouw nieuwe levensstijl.
  7. Drink voldoende water, nog net iets meer als thuis (2-2,5 liter per dag). Je kunt verse munt, limoen of citroen toevoegen om er een lekker zomers smaakje aan te geven.
  8. Voeding is net zo belangrijk als het sporten zelf. Ga niet minder eten, maar wel bewust eten. Minder eten helpt op kort termijn, maar is niet gezond op lang termijn. Maak bewuste keuzes op basis van de hoeveel KCAL je per dag moet innemen. Er zijn verschillende apps die je hierbij kunnen ondersteunen en binnenkort kun je dit zelfs in de MyLife app!

P.S. Hulp nodig bij een frisse start? Opzoek naar motivatie of een sportmaatje? Vraag gerust een proefles aan of kom gezellig binnen. We helpen je graag op weg!