Pilates bij MyLife Purmerend

Een fit en sterk lichaam krijg je door Pilates bij MyLife Purmerend. Verbeter je houding, ontwikkel sterke rompspieren – core – en een flexibel en sterk lichaam.

Wat is Pilates?

Pilates is een groepsles met hoofdzakelijk grondoefeningen, gebaseerd op een bewegingsmethode die ontwikkeld is door Joseph Pilates (1880-1967).  De bewegingen tijdens Pilates komen vanuit het centrum van het lichaam. Dit wordt het Powerhouse (of core) genoemd. Een sterk Powerhouse zorgt voor meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Dankzij de focus op balans, het controleren van je lichaam en een stabiele ademhaling, is Pilates voor veel mensen een mooie, evenwichtige workout. De oefeningen vinden plaats in de sfeervolle Mindstudio van MyLife Purmerend, waar matjes aanwezig zijn.

De voordelen van Pilates

Als je Pilates beoefent verbetert je houding, je ontwikkelt sterkere rug- en buikspieren, het versterkt je wervelkolom en het zorgt ervoor dat je soepeler beweegt en leniger wordt. Je spieren worden sterker, zonder dat deze verkort worden. Ook verbetert Pilates jouw lichamelijke en geestelijke balans, je zelfbewustzijn en coördinatie. Daarnaast is Pilates zeer effectief in het voorkomen en helpen herstellen van rugklachten. Kortom, Pilates bij MyLife Purmerend is dé basis voor een fit en soepel lichaam!

Voor wie is Pilates geschikt?

Pilates is voor iedereen en elk sportniveau geschikt. Je hoeft er geen goede conditie voor te hebben.  Maar ook voor ervaren (top)sporters is Pilates een waardevolle aanvulling op het trainingsprogramma. Heb je een blessure en twijfel je of Pilates geschikt voor jou is? Ons ervaren, gediplomeerde Pilates team geeft je graag advies en tips.

Ervaar Pilates bij MyLife Purmerend zelf !

Maak kennis met Pilates en meld je aan voor een gratis proefles!

Boek een proefles