Pilates bij MyLife Breda

Start met Pilates bij MyLife Breda. In de sfeervolle Mindstudio werk je aan een goede houding, sterke rompspieren – core – en een flexibel en sterk lichaam.

Wat is Pilates?

Pilates is een bewegingsmethode die ontwikkeld is door Joseph Pilates (1880-1967). Pilates bij MyLife Breda is dé basis voor vele andere sporten.  De bewegingen tijdens Pilates komen vanuit het centrum van het lichaam. Dit wordt het Powerhouse genoemd. Een sterk Powerhouse zorgt voor meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Maar Pilates is meer dan alleen het versterken van de core – de kern van onze rug-, buik- en heupspieren -!  Dankzij de focus op balans, het centreren en controleren van je lichaam en een stabiele ademhaling, is Pilates voor veel mensen een mooie, evenwichtige workout.

De voordelen van Pilates

Door het beoefenen van Pilates verbetert de houding, het versterkt de wervelkolom en buikspieren, het zorgt voor een betere lenigheid en soepelere bewegingen. Ook zorgt Pilates voor sterkere spieren, zonder dat deze verkort worden. Het verbetert de balans, zowel lichamelijk als geestelijk, de coördinatie en het zelfbewustzijn. Daarnaast is Pilates zeer effectief in het voorkomen en helpen herstellen van rugklachten!

Voor wie is Pilates geschikt?

Pilates is geschikt voor jong en oud en je hoeft er geen goede conditie voor te hebben.  Maar wie denkt dat Pilates alleen voor beginnende sporters is, heeft het mis! Ook voor ervaren (top)sporters is Pilates een waardevolle aanvulling op het trainingsprogramma.
Heb je een blessure of ben je zwanger en twijfel je of Pilates geschikt voor jou is? Onze ervaren, gediplomeerde Pilates instructeurs geven je graag advies en tips. Met bepaalde aanpassingen, kan iedereen op zijn of haar niveau meedoen met Pilates.

Ervaar Pilates bij MyLife Breda zelf !

Maak kennis met Pilates en meld je aan voor een gratis proefes!

Boek een proefles