fbpx

Mijn reis van parttimer naar assistent-clubmanager

Waar de ene deur sluit..
Na vele sporten gedaan te hebben en een topsport carrière in karate ben ik begonnen met lesgeven. Voor mij is lesgeven en met mensen werken een droombaan. Ik ben begonnen met het verzorgen van weerbaarheidstrainingen aan kinderen en zelfverdedigingslessen aan kinderen met het autistische spectrum.

Helaas deed de coronaperiode mij de das om. Ik kreeg te weinig uren. Gelukkig had ik naast mijn eigen bedrijfje ook een parttimebaan bij MyLife Rotterdam Terbregge. De clubmanager van de club Rob Schipper benaderde mij of ik interesse had om door te groeien. Hij zag iets in mij.. Ik hoefde hier niet over na te denken en besloot hier vol voor te gaan.

Van lesgever naar assistent manager

Bij MyLife krijg je eigenlijk een interne opleiding tot clubmanager. Hierin heb ik competenties en vaardigheden geleerd die ik tot de dag van vandaag nog steeds gebruik. Uiteraard is dit met vallen en opstaan. Zo ben ik een keer voor een meeting naar België gereden terwijl ik in Noord-Holland moest zijn. Gelukkig kon iedereen er om lachen. De rest zal ik jullie besparen…
Uiteindelijk gaat het om hoe je opstaat. In dit traject leer ik veel van Rob. Naast dat hij mij de kans heeft geboden, coacht hij mij elke dag om een betere versie te worden.
Sinds kort ben ik officieel assistent manager. Samen werken aan en in de club is waar ik nu echt gelukkig van wordt. Mijn doel is om uiteindelijk zelf de eindverantwoordelijkheid te krijgen en een eigen club te draaien.

MyLife zou MyLife niet zijn als..
In de maand augustus 2022 kreeg mijn pad een andere richting. Vanaf de start van mijn traject was de visie om uiteindelijk zelfstandig MyLife Terbregge te gaan draaien. Afgelopen augustus vroeg Rob mij mee te gaan naar de nieuwbouw locatie MyLife Hendrik Ido Ambacht. Eerlijk is eerlijk, ik moest even schakelen. Al snel besefte ik wat een mooie kans dit was. En flexibel zijn ben je wel gewend, als je werkt in een sportschool.
De nieuwe club helpt mij vooral om op een andere manier naar clubmanagement te kijken. Geen werknemers en leden die al bijna tot het meubilair horen, maar een nieuw team voor wie ook alles nieuw is. Hetzelfde pad, maar een andere strategie. Ik ben erg gemotiveerd om mijn traject goed af te ronden en kan niet wachten om een eigen club te draaien.

Ik ben veelal in MyLife Hendrik Ido Ambacht te vinden, dus mocht je het leuk vinden om is te sparren .. Ik zie je graag!