fbpx

Een goed begin is het halve werk!

Een grote groep sporters start enthousiast aan hun trainingen, maar als ze na een paar weken geen resultaat zien, stoppen ze er alweer mee. Terwijl je lichaam (fysiek en mentaal) aan de lichaamsbeweging probeert te wennen. Begin daarom rustig. Geef je lichaam de tijd.

(tekst gaat onder de afbeelding verder)

Beloon jezelf met een fijne nieuwe sportoutfit, omdat je lid bent geworden van een sportschool. Zoek een outfit waar jij je méteen lekker in voelt. Dan is het ook geen straf om dit wekelijks aan te trekken. Hieronder 10 fijne tips om je goed op weg te helpen:

  1. Together is better. Zoek een sportmaatje wie jou motiveert en andersom. Samen sporten is niet alleen gezelliger, maar helpt je ook echt van de bank af te komen. Je maakt immers samen een afspraak! Bij MyLife wordt je daar ook nog is voor beloond. Lees er meer over in het friends & family programma.  
  2. Je hoeft niet gelijk 5 keer per week te komen. Wat goed dat je de stap hebt genomen om te beginnen met sporten, laat je adviseren door een Coach op het gebied van sportfrequentie, om te beginnen is twee á drie keer per week echt voldoende, jouw lichaam moet wennen aan de nieuwe belasting. Vaak zien we de leden die volle bak gaan, na een paar maanden niet meer terug. Liever één keer per week en dat een jaar lang, dan twee maanden vijf keer per week.
  3. Luister naar wat je lichaam zegt. Luister goed naar jouw lichaam, een beetje spierpijn is goed en fijn, maar wanneer je langer dan 48 uur écht last hebt ben je misschien iets te ver over je grens gegaan. Drink zeker 2 liter water per dag, jouw lichaam bestaat voor een groot deel uit water en het drinken daarvan bevordert je herstel.
  4. Hou jezelf gemotiveerd. Stel naast een uiteindelijk doel ook kleine doelen in de tussentijd. Wanneer je hoofddoel bijvoorbeeld is om 10 kg af te vallen bedenk dan dat 2,5 kg verliezen ook al een hele prestatie is. Zo blijf je gemotiveerd en mag je jezelf tussendoor best belonen. Maar let op! Meet jouw progressie niet te snel en te vaak, het lichaam heeft even tijd nodig om te wennen aan jouw nieuwe levensstijl.
  5. Music is the key. Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek helpt bij presteren? Daarnaast vergeet je door de heerlijke tunes ook dat je al enige tijd jezelf in het zweet aan het werken bent.
  6. Train gevarieerd. Naast je conditie verbeteren of sterker worden is het vergroten van jouw mobiliteit en flexibiliteit belangrijk als je gaat sporten. Zo blijft je lichaam soepel en beter bestand tegen de belasting van nieuwe training prikkels.
  7. Soms is blijven zitten, zwaarder dan trainen. Er is niets gevaarlijker dan thuis komen na je werk en op de bank ploffen. Want wie heeft dan nog zin om op te staan? Help jezelf hierbij! Leg de avond van te voren je sportkleding al klaar en ga na het avondeten direct door. Wanneer je na het sporten thuiskomt, zit de bank nog veel lekkerder.
  8. Plan je sportmomenten! Zorg dat jij jezelf niet in allerlei bochten moet wringen om te gaan sporten. Wanneer je ze inplant heb je voor jezelf al een stok achter de deur. Afspraken die je in je agenda zet, zeg je ook niet zomaar af toch?
  9. Wees niet te streng voor jezelf! Maak van je sportmoment, een fijn moment. Plan nog even een half uurtje sauna in na het zweten, of drink nog even een heerlijke cappuccino na afloop. Zo ga je met een goed en voldaan gevoel ook weer de deur uit.
  10. Maar bovenal; Doe iets wat je leuk vindt. Als je met tegenzin naar de sportschool gaat om te fitnessen probeer dan eens een groepsles, bij Bodypump bereik je ongeveer dezelfde doelen als met krachttraining, maar hier word je in groepsverband gemotiveerd door leuke muziek en een energieke instructeur.

    P.S. Kunnen wij je helpen opstarten? Onze MyCoaches staan te trappelen om je te helpen! Vraag gerust een gratis intake aan of       kom gezellig binnen. We helpen je graag op weg!